Vad är ett bageri?

Det kan tyckas vara en dum fråga, men det finns många olika svar på den frågan. Vissa människor kommer att säga att ett bageri helt enkelt är ett ställe där man kan gå och köpa bröd. Andra kanske hävdar att det enda som säljs i bagerier är bakverk eller kakor. Sanningen är att om du frågar tio olika personer vad de tror att det betyder när någon säger "bageri" får du tio olika svar! I själva verket kan alla företag som säljer livsmedel som bakverk kallas för bageri.

Vad är ett bageri?

Ett bageri kan definieras som ett företag som säljer livsmedel i form av bakverk. Som bagare förbereder du många olika typer avbröd eller bakverk. Du mäter och blandar ingredienser, provar degar och formar bröd och/eller kakor för bakning.

Vad gör man i ett bageri?

Som bagare förbereder du många olika typer av bröd eller kaffebröd. Du mäter och blandar ingredienser, jäser degar och formar bröd och/eller kakor för bakning. Du kan också låta degen jäsa och baka i en kommersiell ugn. När bakverken är klara kyler du dem innan du förpackar slutprodukten så att kunderna kan köpa dem.